Курс долара у 2023 році сягне 50 гривень, а інфляція збільшиться більше ніж на 8%. Такі показники закладено у макроекономічному прогнозі Міністерства економіки. Про це повідомили джерела в уряді виданню Економічна правда.

На українців чекає не тільки непросте завершення 2022 року, а й складний 2023 рік. У макроекономічному прогнозі Мінекономіки йдеться про те, що на початку наступного року курс долара буде на рівні 42 гривень. Втім, до кінця року національна валюта девальвує, і долар досягне позначки 50 гривень.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Розрахунки міністерства показують, що у 2023 році ВВР України зросте на 4,6%, втім за підсумками 2022 року воно зменшиться на 33,2%. Водночас, ціни в Україні продовжать зростати. Згідно з прогнозом, рівень інфляції за підсумками 2023 року може становити 30,6%. При цьому станом на червень 2022 року цей показник становив 22,2%.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Проблема із робочими місцями збережеться. Рівень безробіття становитиме 28,2%, а середній розмір заробітної плати країною буде 18508 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що суттєве подорожчання: через війну улюблений українцями продукт може злетіти в ціні до небачених висот.

Також наш портал інформував, що ціни на яблука почали рухатися вгору, вартість деяких видів починає "кусатися": за якою ціною можна купити фрукт у серпні.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, що продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.