Стало відомо, що в Україні значно зросли ціни на цибулю. Фермери розповіли, у чому причина, і яких ще "сюрпризів" чекати найближчим часом.

Про це стало відомо завдяки даними, які опубліковані на порталі Мінфін .

Попит на цей продукт зараз вкрай високий, а його якість залишає бажати кращого, як відзначають фермери. Всьому провиною проблеми з логістикою, яка була порушена у зв'язку з війною з країною. Також фахівці не встигли вчасно провести обробку цибульних плантацій, у зв'язку з чим частину врожаю безповоротно втрачено.

Ціни на цибулю, скріншот з відео
Ціни на цибулю, скріншот з відео

Це стало головною причиною того, що ціни значно зросли. При цьому, у найближчі два місяці не варто очікувати на те, що ціни стануть дешевшими, адже відбудеться традиційне збільшення витрат на їх зберігання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім цибулі, зростуть ціни і на картопля, і на томати, перець, тощо.

Станом на початок вересня кілограм цибулі в супермаркетах коштуватиме 32 гривні 65 копійок. Ще у липні цінник сягав 28,69 грн. Синя ж цибуля навпаки стала дешевшою – з 54,21 гривень до 40,50 гривень за один кілограм. Це – середні значення.

Ціни на цибулю, скріншот: Мінфін
Ціни на цибулю, скріншот: Мінфін

Є ще й зелена цибуля у магазинах, за яку в середньому магазини просять віддати 28,23 грн. Цибуля порей у середньому 99,67 гривень за кілограм, а в деяких магазинах і зовсім до 125,50 гривень.

Ціни на цибулю, скріншот: Мінфін
Ціни на цибулю, скріншот: Мінфін

Варто сподіватися, що найближчим часом на нас чекає зниження цін на багато продуктів, оскільки ситуація у багатьох областях стабілізується.

Нагадаємо, що продавці розкрили секрет, чи чекати в Україні дешевих кавунів до кінця сезону

Раніше повідомлялося, що в Україні через війну в школах запровадять нову посаду — за що відповідатиме новий фахівець

Також, без рецепта жодного кроку: ще одну групу ліків не продадуть без сімейного лікаря