В Україні незабаром стартує опалювальний сезон 2022-2023 років, який стане найскладнішим в історії країни. Чи вистачить газу та вугілля, а також, що буде з тарифами на опалення та гарячу воду, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Денис Шмигаль заявив, що Україна підготувалася до опалювального сезону та запасів газу та вугілля достатньо. Він зазначив, що уряд обговорив деталі з виробниками теплової енергії та постачання тепла до будинків українців будуть стабільними. При цьому тарифи для населення не змінюватимуть.

Денис Шмигаль. Фото: скрин відео
Денис Шмигаль. Фото: скрин відео

"Уряд узгодив 605 виробникам теплової енергії фіксовані обсяги газу для опалення та гарячого водопостачання на період з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року. Ціна – 7 грн 42 копійки так само залишається без змін. Це дозволить взимку забезпечити стабільні поставки тепла в оселі наших громадян", - зазначив прем'єр-міністр.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Водночас, глава уряду додав, що в Україні повним ходом триває програма тепломодернізації будинків. За час воєнного стану через Фонд енергоефективності було компенсовано майже 300 мільйонів гривень для українців, які роблять свої будинки енергоефективними.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Верховна Рада "заморозила" на тарифи три види комунальних послуг, як довго діятиме мораторій.

Також наш портал інформував, що пенсіонери не зможуть працевлаштуватися без цього кроку: обов'язково і в обмежені терміни.

Крім того, ми писали, як українським пенсіонерам отримати збільшені виплати: у ПФУ повідомили про ще одну можливість.