У серпні в ціні додали масло, вершки та сири, натомість молоко, кефір та йогурт залишились майже без змін.

Війна впливає на економіку України, інфляційні процеси, які зазвичай проходять не так болюче під час збройної агресії значно тиснуть на гаманці українців, в основному через продукти харчування. На майданчику Мінфін порівняли, як зросли ціни на молочну продукцію, яка користується попитом у дітей та людей старшого віку.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

Вартість молока збільшилась на трохи більше ніж на 2 гривні. За 900 мл молока жирністю 2,5% у липні треба було заплатити в середньому 33, 57 грн, а у серпні 35, 79 грн.

Скриншот Мінфін
Скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

А от масло зросло в ціні на 4 грн. Якщо за Яготинське 73% у липні можна було заплатити 58,97 грн, то тепер дешевше ніж 62,70 грн годі й шукати.

Скриншот Мінфін
Скриншот Мінфін

Ціна на йогурти та кефір не змінилася. Йогурт Активіа Класичний 1,5% у липні та серпні коштує в середньому 22, 55 грн, а кефір Селянський 2,5% - 37, 74 грн.

Натомість тверді сири впродовж місяця подорожчали значно. За даними Мінфіну середня ціна сиру "Звенигора Голландський" 45% жирності у липні становила 338,62 грн, а у серпні вже 352,93 грн.

Єдиний твердий сир, який не виріс, а впав у ціні - сир "російський", купувати такий не повертається думка, через те, скільки біди принесло все російське.

Нагадаємо, ми писали, що Ілон Маск попередив людство про апокаліптичний кінець світу: "Це станеться знову".

Як повідомляв "Знай.ua" канцтовари злетіли в ціні: у скільки обійдеться батькам зібрати школяра.

Також "Знай.ua" інформував, чому здорожчала популярна ягода і які цінники встановили продавці наприкінці літа.