Ось непомітно пролетіло літо і прийшла осінь, а це означає, що школярі та студенти вирушають за парти. Росія, яка розпочала кроповопролиту війну, обмежила можливості навчального процесу.

Але, не дивлячись на це, тим більше цікаво, куди своїх чад віддаватимуть українські знаменитості: залишать в Україні або ж відправлять до Європи.

1 вересня, День знань. Фото: Знай.ua
1 вересня, День знань. Фото: Знай.ua

На відміну від більшості дітей зіркових батьків, донька телеведучого Олександра Педана не бачить себе у творчій професії. Хоч часто з’являється в instagram-блозі батька та на інших його медійних майданчиках, 17-річна Валерія думає про те, щоби пов’язати своє майбутнє з точними науками.

"Я дуже нею пишаюся. Лєра закінчила школу з відзнакою. Досить добре здала НМТ, зважаючи на події цього року. Сподіваюся, надалі вона також робитиме правильний вибір", - каже Педан-старший.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Лєра Педан, фото із соцмереж
Лєра Педан, фото із соцмереж

У вихованні телеведучий дотримується демократичних принципів. Розповідає: напередодні вступної кампанії у них з дружиною та донькою була розмова. Подружжя пояснило, чому хотіло б, аби дівчина залишалася в Україні та вступила в тутешній виш. Але рішення дали змогу приймати їй самостійно.

"Звичайно, ми піднімали тему навчання за кордоном, зважаючи на безпекову ситуацію в Україні, але я висловив свою думку, чому хотів би, аби Лера залишалася вдома, - ділиться Олександр. - Напередодні війни ми з нею їздили в освітній тур університетами України зі зйомками нашого проекту “УніверCheck”. Лєра побувала у 12 вишах, багато дізналася про спеціальності, технічну базу навчальних закладів, перспективу, познайомилася зі студентами, оцінила життя в гуртожитку. Тож у неї було достатньо інформації, аби зробити вибір."

Олександр Педан. Фото: скрін youtube
Олександр Педан. Фото: скрін youtube

Сама ж дівчина подала документи у кілька вишів. Серед фаворитів поки що у неї - два львівських і один київський університет.

"Коли ми знімали “УніверCheck”, мені найбільше сподобалися Львівська Політехніка та КНУ ім. Т.Шевченка. Крім того, там є спеціальності, які мене цікавлять. У Львівській Політехніці - маркетинг. Пишуть, що багато практики, є обмін студентами. Те, що треба. В “Шевченка” - медіапродюсування. Це нова програма на факультеті журналістики, але вже є багато позитивних відгуків. Тато зрадіє такому вибору (сміється). Також я вирішила спробувати свої сили в УКУ - туди буду подаватися на соціологію. Вона мене цікавить найбільше, я люблю математику, аналітику, це мені близьке."

Олександр Педан з донькою Лєрою, Київ. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою, Київ. Фото: пресслужба Нового каналу

Нагадаємо, що ведучий Олександр Педан виганяє доньку з рідного дому, має бути тусовка: "Не хочу, щоби стала киянкою".

Раніше ми повідомляли, що легендарний ведучий шоу "Підйом" та друг Сергія Притули вчить цьому дитину під час війни.