У неділю, 28 серпня, православні українці відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це Велике свято, і віруючим розповіли, як правильно провести цей день, а також як отримати захист та підтримку.

Цього дня святкують свято Успіння Діви Марії, а також радіють за її воскресіння на небеса до Ісуса. Люди багато моляться, а також просять захисту та благословення у Господа.

У Святому Письмі пишуть про те, як Божа Мати постійно перебувала поряд із сином, і після його смерті мріяла знову зустрітися з ним. Згодом до неї спустився Гаврило, і повідомив їй про її смерть, і вона вирішила зустрітися з усіма учнями свого сина. Вона попрощалася та померла.

Ікона Успіння Пресвятої Богородиці
Ікона Успіння Пресвятої Богородиці

Варто зазначити, що свято це сімейне, і обов'язково потрібно провести його в колі найближчих людей. Потрібно читати святу молитву, а також попросити здоров'я для всієї своєї сім'ї та близьких.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Свято має 1 день передсвята та 8 днів післясвяткування. Священнослужителі одягаються в одяг блакитного кольору.

Церква - фото ПЦУ
Церква - фото ПЦУ

У жодному разі не можна влаштовувати великі святкування, займатися домашньою роботою, шити і вишивати, сваритися та лаятися, брати в руки гострі предмети та готувати їжу. Все це рекомендується перенести на другий день.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

До речі, якщо у цей день буде хороша погода, то найімовірніше літнє літо буде прохолодним.

Нагадаємо, Медовий, Яблучний та Горіховий Спас у 2022 році: коли зазначають, чи буде вихідний і що потрібно освятити у церкві.

Раніше ми повідомляли про сильну молитву за Україну та воїнів ЗСУ: Господь почує та допоможе.