Тарифи на електроенергію в Україні зростуть вже у вересні. Проте, це стосується лише бізнесу.

Відповідне рішення було прийнято в Офісі президента. То ж тепер НКРЕКП має підготувати відповідний проєкт, прорахувати нову ціну та обґрунтувати її. Зазначається, що станом на сьогодні вартість електроенергії залежить від споживчого рівня, як для фізичних, так і для юридичних осіб.

Які тарифи на електроенергію діятимуть для бізнесу

Українців попередили, що у час низького навантаження мінімальна ціна на електроенергію становить 1378,9 грн, максимальна 2000 грн. Таку ціну підприємці сплачують з 00:00 до 7 ранку, а також з 23:00 до 24:00.

Електроенергія, фото: 112ua.tv
Електроенергія, фото: 112ua.tv

Варто пам'ятати, що години високого навантаження тривають з сьомої ранку до 11 вечора. у цей час діють ціни у діапазоні від 2646,25 грн до 4000 гривень. Вартість вказана без урахування ПДВ.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

В Офісі Президента обговорюють можливість встановлення єдиного тарифу. Ця вартість буде перевищувати максимальні розцінки. Міністерство енергетики розгляне цю пропозицію та разом із НКРЕКУ підготує новий тариф. Вже 1 вересня його подадуть на розгляд. То ж орієнтовно через тиждень буде відомо нові ціни.

Про це свідчить постанова від 25.02.22 року "Про забезпечення стабільного функціонування ринку електричної енергії". Варто додати, що для населення тариф до кінця 2022 року залишиться без змін.

Економія електроенергії, фото Знай.ua
Економія електроенергії, фото Знай.ua

Нагадаємо, восени здорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів попри негативні прогнози: які продукти варто купити просто зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися