У Державній прикордонній службі України повідомили про обов'язкові умови й документи стосовно виїзду чоловіків-військовослужбовців, які їдуть на лікування внаслідок поранень на війні.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Державної прикордонної служби України у соцмережі Фейсбук. Там опублікували повний перелік всіх необхідних документів для поїздки такого характеру.

Виїзд за кордон. Фото: скрін youtube
Виїзд за кордон. Фото: скрін youtube

Виїзд осіб зі складу Сил оборони та Сил безпеки, постраждалих у зв’язку з військовою агресією рф проти України, на лікування за кордон здійснюється за наявності:

  1. Паспорта громадянина України для виїзду за кордон або паспорта громадянина України (за їх відсутності – документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону);
  2. Висновку про необхідність направлення особи на лікування за кордон;
  3. Листа МОЗ про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном.

У Держприкордонслужбі також нагадали, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється по закордонних паспортах відповідно до Постанови Кабміну. Крім того, можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжено.

Популярні новини зараз
Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні