Відомий ведучий шоу "Слава +" Слава Дьомін, любить розпитувати відомих музикантів та знайомити глядачів свого каналу з цікавими історіями. Цього разу Дьомін відвідав Львів та розпитав Андрія Садового про мовну проблему.

Відео Слава розмістив на своєму Instagram. На думку Садового, мовної проблеми в Україні не існує. Є люди, які не вживали українську в побуті, з якихось причин, але тепер всі зрозуміли, що українська мова - це ідентифікатор. А проблемою її роблять російські агенти. яким вигідно, щоб навколо нашої мови зчинявся скандал та хайп.

Садовий та Дьомін. Фото: скриншот Instagram
Садовий та Дьомін. Фото: скриншот Instagram

Це російська агентура, штовхає, тому що їм потрібні скандали. Знаєте у чому специфіка Львова, людина, яка приїжджає сюди, вона починає говорити українською мовою. - заявив Андрій Садовий.

Андрій Садовий. Фото: скриншот Instagram
Андрій Садовий. Фото: скриншот Instagram

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Мер Львова також вважає, що дійсно, імовірно, бувають одиничні випадки, коли виникають непорозуміння між львів'янами та переселенцями, але це лише одиничні випадки.

На запитання Дьоміна, як змінити ситуацію, Андрій Садовий розповів зворушливу історію потерплої жінки, яку поранили росіяни, але коли вона дізналася, що її везуть у Львів, то думала, що настала її остання година. У її голові тут були якісь "бандерівці" які її мають ошукати, зробити її зле. А коли до жінки медики поставилися, ніби до своєї мами рідної, жінка почала говорити українською.

Садовий та Дьомін. Фото: скриншот Instagram
Садовий та Дьомін. Фото: скриншот Instagram

Лід можна розтопити тільки теплом, за мить не зробити людей яскравими українцями, це має бути робота. А якщо вона не робилася 30 років, швидко це зробити складно, потрібен час і м9який підхід, - підсумував Садовий.

Нагадаємо, ми писали, що Слава Дьомін підмовляє Світлану Лободу на інтерв'ю, а Настя Приходько підливає масла у вогонь.

Як повідомляв "Знай.ua" Сергій Бабкін у ефірі Дьоміна розповів, скільки отримує грошової допомоги у Німеччині.

Також "Знай.ua" інформував, що екстрасенс Макс Гордєєв розповів чому Дорофєєва кинула Дантеса.