За прогнозом спеціаліста, цілком можливо, що з початком опалювального сезону долар підскочить до 45- 50 грн

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

Про це розповів аналітик порталу "Мінфін" Олексій Козирєв.

Як він вже зазначав раніше, перед настанням зими витрати в державі зростають. З кожним днем війни витрати на військових зростають. До того ж необхідно відновлювати зруйновану інфраструктуру, щоб забезпечити взимку людей теплом. На це теж треба додаткове фінансування.

Зокрема Олексій говорить, що фінансові потреби держави зросли з 5 млрд доларів на місяць до 9 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Відсутність повноцінного експорту призводить до того, що експортерам невигідно заводити валютний виторг в країну, тому валюти на торгах хронічно не вистачає.

Постійне зростання інфляції теж негативно відбивається на майбутній долі гривні. Зокрема, до кінця 2022 року НБУ прогнозує інфляцію у 31,1%. Хоча на практиці цифра може відрізнятися.

Враховуючи всі ці обстави на період опалюваного сезону Козирєв прогнозує валютний коридор від 45 до 50 грн, який цілком можливий наприкінці року.

При цьому варто зазначити, що фахівці НБУ вважають, що починаючи з 2023 року інфляція почне поступово знижуватись, спад може початися у першому півріччі за умови, що знизяться військові ризики.

Нагадаємо, українцям відповіли, чи у бюджеті вистачає коштів на субсидії.

Раніше м писали, що Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

До слова, зарплати українців почали знижуватися, а безробіття - зростати: що відбувається ринку праці зараз.