Одна з легенд дала назву водоспаду "Дівочі сльози", який обов’язково намагаються відвідують туристи, які приїжджають до Яремче.

Він розташований з протилежного боку від найбільшого сувенірного ринку міста, біля музею "Карпати в мініатюрі". Якщо на кілька кілометрів пішки заглибитись у ліс, можна побачити, як річка Жонка розділяється навпіл і падає з висоти півтора метри.

Водоспад невисокий, але дуже красивий і утворює водне плесо, в якому можна скупатися. За легендою, про яку пригадали на порталі prolviv, колись єдиний син королеви гір Говерли – молодий енергійний парубок Прут, охочий до мандрівок, побачив у долині дуже вродливу дівчину. Її звали Жонка. Юнак закохався в тендітну красуню без тями, вона відповіла взаємністю. Закохані вирішили не розлучатися ніколи і прийшли до батьків по благословення. Родичі були проти і не зрозуміли почуттів Прута і Жонки, не дозволивши дітям побратися. А матір дівчини Маковиця ще й заборонила доньці бачитися з коханим. Почуття Жонки виявилися сильнішими за материну заборону, і вона втекла до того, кого обрало її серце. Маковиця жорстко покарала неслухняну дочку і перетворила її у річку.

Водоспад, скриншот youtube Львів Депо
Водоспад, скриншот youtube Львів Депо

Прут шукав кохану день і ніч, у розпачі він прийшов до братів Жонки, від яких дізнався, що сталося з дівчиною. Маковицю знову прогнівав вчинок дітей, і вона перетворила синів у гори, щоб стояли на варті непокірної Жонки, яка приречена вічно проливати гіркі сльози.

Прут не витримав розлуки з коханою, і знайшовши нарешті річку, на яку вона перетворилася, довго вдивлявся у воду, а потім вийшов на скелю та ступив униз, кинувшись у воду. Так вже в іншому життя об’єдналися закохані серця, і на цьому місці утворився водоспад.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Водоспад, скриншот youtube Львів Депо
Водоспад, скриншот youtube Львів Депо

З того часу дівчата стали приходити до нього, щоб поплакати за коханими, який загинув, чи покинув їх, або ж якщо батьки відмовлялися дати добро на шлюб. І до сьогодні закохані, приїжджаючи в Яремче, обов’язково приходять до водоспаду "Дівочі сльози", щоб віддати свою шану незламному коханню.

Знай.ua нагадує: Закинуті села, в яких роками ніхто не живе: українці на конях об'їздили незвідані куточки Батьківщини

Як раніше повідомляв Знай.ua: Дмитро Комаров з "Світу навиворіт" дав поради щодо подорожей під час карантину: "На місяці вперед..."

Також Знай.ua писав: "Насильно подарували": як Дмитро Комаров з "Світ навиворіт" прожив на кордоні з Афганістаном без грошей