За результатами ЗНО шестеро львівських випускників отримали премію від Верховної Ради у розмірі 100 тисяч гривень. Про це пише у своєму Фейсбук народна депутатка та член освітнього комітету Наталія Піпа.

1 листопада цього року на освітньому комітеті Верховної Ради затвердили прізвища 30 кандидатів на отримання премії від держави. Для отримання цієї фінансової винагороди потрібно було набрати понад 792 бали за результатами складеного ЗНО з чотирьох предметів. Слід відмітити важливу умову: отримати премію може тільки той випускник, який обрав подальше навчання в українському вищому навчальному закладі. За інших обставин, наприклад, обрання іноземного закладу освіти – премія не надається.

"Цього року 35 студентів набрали понад 792 балів! 30 обрали навчання в українських закладах вищої освіти. Вони отримають такі премії. П‘ятеро студентів обрали іноземні заклади вищої освіти. Відповідно, вони премій не отримають", – написала членкиня освітнього комітету.

пост зі сторінки facebook.com/NataliyaPipaOfficialPage
пост зі сторінки facebook.com/NataliyaPipaOfficialPage

Серед 30 осіб є 6 студентів львівських вищів:

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

студенти Українського католицького університету: Софія Книшоїд, Володимир Кузьма, Святослав Лушней, Матвій Притула;

студентка НУ "Львівської політехніки" - Христина Близнюк;

студент Львівського національного університету імені Івана Франка – Владислав Куцик.

Найкращі випускники Львівщини також отримали обласні та міські премі,ї здавши ЗНО на 200 балів.

Комітетом ініційовано збільшення кількості отримувачів премії з 3 до 50 осіб у наступному році. Нагадаємо, що цього року вперше була заснова відповідна винагорода за рішенням Верховної Ради.

Знай.ua нагадує: Абітурієнтам розповіли про пробне ЗНО-2022: коли пройде і що потрібно знати

Як раніше повідомляв Знай.ua: У масках і з дезінфектором: українським школярам і батькам розповіли, як пройде ЗНО-2022

Також Знай.ua писав: Олексій Толкачов пояснив, як можна ціннісно змінити систему освіти