З'явилася інформація, що до 2027 року в Україні нібито планують провести так звану "оптимізацію" - передбачається, що вони повинні перетворитися на гімназії та ліцеї. У багатьох регіонах вже скасовують набори до 1-их та 10-их класів, а деякі навчальні заклади взагалі зачиняються.

Журналісти телеканалу ICTV дізналися, що в Україні вже закрили десятки шкіл. Навчальні заклади тепер фінансують місцеві громади, а грошей на утримання таких приміщень здебільшого не вистачає.

Сюжет журналістів вже доступний в мережі YouTube.

На Львівщині у селі Буянів три десятки дітей святкову лінійку проводили під зачиненими дверима школи. У сусідній Павлівці теж попередили, що в січні учнів переведуть в опорну школу в 10 кілометрах.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Важливо розповісти, що у середу, 1 вересня, якраз у селі Буянів Стрийського району (Львівська область) батьки привели дітей на імпровізовану лінійку під закриту школу. Таким чином батьки висловили свій протест проти закриття сільської 9-річної школи.

У місцевому відділі освіти рішення закрити школу пояснюють нестачею коштів і малою кількістю учнів: на момент закриття школи тут навчалося тільки 29 дітей, хоча школа розрахована на мінімум 200 школярів. Такі пояснення не влаштовують активних батьків, які заявили, що готові влаштовувати акції протесту і навіть переривати дороги.

Раніше повідомляли, школа тільки почалася, а вчителі вже сиві: маленький велосипедист влаштував екстремальне 1 вересня.

Як повідомляв Знай.uа, у гімназії з поглибленим вивченням мов зробили смішну помилку в простому англійському слові: поліглоти на мінімалках.

Знай.uа писав, Ані Лорак відправила дочку в елітну Московську гімназію: 365 тисяч на рік.