У Львові в одній зі шкіл сталася НП, там просто під підлогою виявили 40 грамів ртуті. Як вона туди потрапила наразі невідомо.
Про це інформує департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації на сторінці в соціальних мережах.

Так, стало відомо, що у п'ятницю, 27 серпня 12 годині 40 хвилин у школі № 35, яка розташована на вулиці Шухевича, 2 виявили ртуть. Зазначається, що небезпечний хімічний елемент знайшли під час заміни підлоги в одному із приміщень. Загальна вага ртуть – 40 грамів.

Ртуть, фото ДСНС
Ртуть, фото ДСНС

Адміністрація школи оперативно викликала на місце пригоди представників біологічного та радіаційно-хімічного захисту. Вони провели обстеження приміщення, де виявили небезпечну хімічну речовину. Також спеціалісти провели демеркуризацію за допомогою механічного способу.

Варто зазначити, що представникам біологічного та радіаційно-хімічного захисту вдалося зібрати 40 грамів ртуті. Її передали на подальшу утилізацію. Наразі невідомо, як ця хімічна речовина потрапила до шкільного приміщення.

Нагадаємо, що доктор Комаровський розповів про шкоду ртуті: як уникнути катастрофи і від чого потрібно відмовитися. Доктор розвіяв всі міфи про цю речовину

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Раніше Знай повідомляв, що у Харкові запрацював екобус для небезпечних відходів: графік роботи на червень. Сюди можна здати лампи, градусники та батарейки

Як повідомляв портал Знай.uа, на Прикарпатті зібрали тонни "невидимого" сміття: у цих мішках - наш менталітет.