Відома мовознавиця, представниця ВО «Свобода» Ірина Фаріон розкритикувала шоу, яке представляло духовне блукання українського народу до Дня Незалежності. Свою оцінку дійству вона надала в ефірі «Народного толк-шоу».

На її думку, історичне інсценування за участі дівчинки, яке мало на меті показати шлях країни до Незалежності, насправді показало так звану антропонімну карту, якою рухається нинішня влада.

«У цьому історичному інсценуванні, де блукала дівчинка в часі, ми не знайшли Мазепи. Десь між іншим згадано Котляревського з «Енеїдою» (без пояснення, чому це важливо). Десь скраєчку Тарас Григорович – його просто викупили з кріпацтва. Це головний провідник нації. Її символ», – нагадала Фаріон, додавши, що у святкових виступах цих постатей взагалі не згадали.

Також вона наголосила, що не розуміє, як таке величне місто, як Львів, можна було звести лише до «чашечки кави».

День Незалежності 2021, фото: Facebook
День Незалежності 2021, фото: Facebook

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Автори інсценувань навіть не згадали, що Львів – це місто Січових стрільців, Листопадового чину, Української галицької армії, ОУН, УПА, ГВР.

Вона впевнена, що для всіх людей, які мислять націоцентрично, пролунав чіткий сигнал: Україну прагнуть зіштовхнути з націоцентристського шляху.

«Не плюйте в душі родичам тих, через кого є Україна! Україна – це не просто синьо-жовта квіточка. Ми воюємо, ми змагаємося. Ми вже заплатили життям 14 тисяч воїнів. І ми переможемо», – впевнена Ірина Фаріон.

Нагадаємо, що Ніагарський водоспад підсвітять кольорами прапора України: з Днем Незалежності. Акція підготовлена спільними зусиллями канадців та українців.

Також Знай писав, що парламент готує масову" святкову " амністію ув'язнених до Дня Незалежності-деталі законопроекту.

Знай писав, українці просять Володимира Зеленського збільшити орендну плату за землю: віддають роками за копійки.