Кардинал Любомир Гузар навчався в США і отримав американське громадянство, але відмовився від нього, щоб повернутися в Україну.

Про його повернення повідомили в Головному управлінні Державної міграційної служби у Львівській області.

У відомстві повідомили, що в 2001 році Любомир Гузар звернувся з проханням отримати українське громадянство. Ця процедура передбачає відмову від приналежності до іноземної держави. Архієпископ підписав документ про відмову. Сталося це напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня.

Народився митрополит у родині Ярослава Гузар та Ростислави Демчук у Львові. Тут закінчив народну школу і перший клас гімназії. Продовжив справу, яку розпочав ще його прадід, який був священиком у місті завалів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У 1944 році він емігрував з Галичини до Австрії через військові дії. Дванадцять років перебував у статусі особи без громадянства. У 1949 році переїхав до США. З 1956 до 2001 року був громадянином Сполучених Штатів Америки. Кардинал повернувся на батьківщину в 1993 році. Він любив повторювати, що при будь-якій кризі ми не можемо забувати про Бога і Закон Бога, а працювати потрібно на благо держави.

Любомира Гузара називають моральним авторитетом, совістю нації і великим князем церкви. Життя його здається зразком, проте чимало труднощів довелося пережити йому і його родині. Верховний архієпископ Києво-Галицький, Архієпископ і Митрополит Київський, єпископ Кам'янецький мав незламний дух. Любомир пішов з життя 31 Травня 2017 року. Сталося це в Київській лікарні "Феофанія". У 2019 році в Києві на честь Любомира Гузара назвали проспект.

За матеріалами inlviv.in.ua

Нагадаємо, що Одеське сестринство милосердя УПЦ до 7-річчя з дня заснування нагородили орденом

Як повідомляв портал " Знай.ІА", в УПЦ 3 нових митрополита і 4 архієпископа

Також " Знай.ІА " писав, що Київ готують до приїзду Вселенського Патріарха Варфоломія