Відомий українцям журналіст та телеведучий Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі досить часто публікує різні рецепти кулінарних шедеврів. Цього разу він вирішив проїхатися Україною аби дізнатися, які страви готували у різних куточках нашої країни.

Цього разу Грубич відвідав село Буша, що на Вінниччині. Там він познайомився 93-річною Ларисою Мілентіїєвною Данилюк, яка раніше була кухаркою. Жінка розповіла, що раніше у своєму селі завжди готувала на різні події, особливо це стосувалося весіль.

Лариса Данилюк, скріншот із відео
Лариса Данилюк, скріншот із відео

При цьому Лариса Данилюк зізналася, що готувати її навчила мама, адже раніше вона працювала у тракторній бригаді кухарем, тож готувати на велику кількість осіб для неї звична справа. Саме ці навички вона і передала своїй доньці.

"Я біля мами навчилася трохи, а потім як я вже підросла біля мене були кухарки, жінки старші та й мене все брали до себе. А я й ходила допомагала їм, вони мені також платили. Потім я ходила куховарити по селу", - каже вона.

Жінка згадує, що у ті часи весілля гуляли пишно і по кілька днів, тому готувати треба було багато. Серед улюблених страв її односельців були холодець, голубці та начинені перці. При цьому бувало й таке, що треба було нагодувати 200 людей на весіллі, тож такі свята іноді віднімали всі сили.

Лариса Данилюк, скріншот із відео
Лариса Данилюк, скріншот із відео

Бабуся Леся каже, що жодне весілля у її селі не обходилося без холодного, котлет, печені, макарон з м'ясом та начинених перців. Якщо господарі напередодні зарізали порося, то на столі обов'язково була ще й кров'янка та домашні ковбаски.