Рятувальники ДСНС нагадали українцям про важливість дотримання правил пожежної безпеки під час збору врожаю.
У пресслужбі ДСНС наголосили, що під час зернозбиральної кампанії на ланах зростає небезпека виникнення пожеж. Особливо, коли жнива припадають на найспекотніші тижні літа.
Так, НП сталася, у середу, 28 липня в Полтавській області на полі з пожнивними залишками поблизу села Глибока Балка. Там виникла пожежа в тракторі "NEW HOLLAND".

Фото ДСНС
Фото ДСНС

Днем раніше, 27 липня на території Херсонської області було зафіксовано 17 пожеж в екосистемах. Горіли сухостої та пожнивні залишки, а на Миколаївщині 28 липня вогнеборці ліквідували пожежу пшениці площею 10 га за межами с. Ольгопіль Єланецької сільської ради Вознесенського району.

Щоб уникнути подібних НП, рятувальники проводять на полях відповідні рейди та нагадують про правила безпеки.

Фото ДСНС
Фото ДСНС

"ДСНС звертається до працівників сільгосппідприємств та до всіх українців із проханням суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, адже причиною пожежі в полі може стати необережно кинутий недопалок або не загашений сірник", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.ua , Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.ua писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : + 40 градусів і бурі.