Безсумнівно свята гора Афон є одним з найбільш відвідуваних християнами-паломниками місць. Сюди з'їжджаються віряни з різних куточків планети, щоб зайти в монастир, поклонитися іконам та отримати мудру пораду.

Тут живуть монахи і старці. Їхнє життя проходить в самопізнанні, молитвах і служінні Богу. Ченці і старці Афона впевнені, що головним порятунком кожної людини є віра. Саме зміцненню цієї чесноти вони приділяють багато уваги, передає портал "Родинний затишок".

Молитва, фото з gettyimages
Молитва, фото з gettyimages

"Невіра бере силу в гордині. Такій людині хочеться все пізнати розумом своїм, але Господь відкриває істину тільки смиренним. Тільки віруючим Він відкриває справи Свої", – переконаний старець Силуан Афонський.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Хто вірує може все. Той, хто жадає мужності, повинен зміцнити віру свою. Адже саме віра – джерело будь-якого мужності", – старець Йосип Ватопедський.

Недарма переконання і молитви афонських старців так часто стосуються питань віри. Адже саме віра перетворює звичайні слова в молитву. Багато хто ставиться до молитов як до заклинань, тому повторює її по багато разів. Але ж Святий Дух не виконує замовлення, тому щоб вас почули вищі сили достатньо лише раз промовити молитву.

Нагадаємо, раніше митрополит Антоній розповів, чому віруючі УПЦ йдуть великою хресною ходою в День Хрещення Русі

Як повідомляє портал "Знай.uа" різдво Іоанна Хрестителя 7 липня: яку молитву варто читати для відпущення гріхів

Також "Знай.uа " писав, що день ікони Божої Матері 1 липня: як просити опіки молитвою у Богородиці і що обов'язково треба зробити сьогодні