У Львові проводять демонтаж радянського Монументу слави. Працівники, які задіяні у процесі демонтажу, виявили під монументом металевий тубус, який офіційно дозволили відкрити лише через п’ять днів після знахідки.

Про це розповіли у виданні ZAXID.NET, посилаючись на директорку музею «Територія терору» Ольгу Гончар.

Припускають, що циліндричної форми бронзову капсулу поклали в землю в 1970 році, під час зведення монументу.

Коли робітники під час демонтажу наштовхнулися на знахідку, вони повідомили про це до поліції та ДСНС – металевий предмет міг виявитися чимось небезпечним. Після перевірки капсулу таки дозволили відкрити.

Фото: музей «Територія терору»
Фото: музей «Територія терору»

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Ольги Гончар, всередині капсули виявили кілька листків паперу, на яких надруковані списки робітників львівського заводу, що виготовляв скульптури радянського солдата та Батьківщини-матері. Крім імен, на аркушах також значаться дати народження цих людей.

Фото: музей «Територія терору»
Фото: музей «Територія терору»

В одному списку -108 імен. Він називається «Список передовиков производства Львовского паравозо-вагоноремонтного завода имени ХХІІ съезда КП Украины». В іншому 54 імені – це «Список передовиков производства, ветеранов труда и войны, участников освобождения и восстановления промышленности г. Львова».

Фото: музей «Територія терору»
Фото: музей «Територія терору»

Тепер у музеї планують знайти якщо не самих робітників, що причетні до створення монументу, то хоча б їхніх нащадків. Самі списки скопіюють і виставлять у музеї, а оригінали зберігатимуться у музейних фондах.