Стало відомо про те, що в українців відмовляються приймати долари в обмінниках. Яка валюта виявилася недоступною для громадян.

Справа в тому, що в Україні все частіше почали скаржитися на банки, які відмовляються приймати американську валюту, і виною цьому незначні пошкодження на банкнотах. НБУ навіть відправив лист до фінансових установ, з проханням не відправляти таких клієнтів до регулятора.

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

"До Національного банку України надходять численні запити і скарги від громадян про відмову банків у прийомі для здійснення валютно-обмінних операцій зношених і пошкоджених банкнот іноземних валют", - зазначають в Інструкції НБУ.

Касир кожного банку має право самостійно вирішувати, приймати долари чи ні, але, попередньо потрібно обов'язково перевірити купюру через збільшувальне скло і детектор валют, який і визначає фальшивку.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

Проблеми можуть виникнути з наступним:

  • Якщо валюта має відразу кілька пошкоджень;
  • Відносно Стара, тобто, зношена;
  • Порвані банкноти;
  • Ті, на яких є якісь плями від фарби.

Навіть, якщо на банкноті є невелика точка, яку буде видно на детекторі, касир має право відмовити, і не брати купюру.

Долар, фото: 112
Долар, фото: 112

У підсумку він знайшов ще один пункт обміну, де співробітниця менш уважно перевіряла купюри, і все ж вдалося обміняти.

Нагадаємо, прогноз на 2021 рік: українцям показали реальну вартість долара.

Раніше ми писали про те, що "ПриватБанк" підвищує тарифи і вимагає декларації про доходи, українці масово скаржаться на нові правила.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Державному бюджеті на 2021 рік передбачено, що в Україні курс долара буде на рівні 29,1 гривень/Долар.