Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Випадки масового отруєння, а саме гострого гастроентериту, зафіксовано у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку ТОВ «Делюкс-Кідс-Карпати», Надвірнянського району, село Татарів.

Наразі відомо, що усіх постраждалих госпіталізовано у стаціонар інфекційного відділення Яремчанської центральної районної лікарні. Загалом отруїлося семеро дітей, їхній вік – до 16 років.

Згідно проведених обстежень лікарям вдалося встановити попередній діагноз потерпілих – гострий гастроентерит. Усі вони знаходяться у стані легкого та середнього ступеня тяжкості. Усі діти відпочивали у таборі від 14 липня. Харчування було у всіх однакове - із їдальні, яка розміщена у таборі.

Практично одночасно, усі постраждалі поскаржилися на гостий біль у животі.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Тепер, після даного випадку, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводять санітарно-епідеміологічне розслідування за вказаним фактом, та паралельно організували позапланову міру державного контролю щодо безпечності харчових продуктів. Усі вони пройдуть лабораторні дослідження.

Спеціалісти Держпродспоживслужби відібрали для проведення мікробіологічного дослідження 6 проб готових страв, 1 пробу питної води, 7 проб харчової сировини, 14 змивів на кишкову паличку та 21 змив на патологічну флору.

До речі, заклад офіційно зареєстрований в єдиному державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів. Якими будуть результати перевірки повідомлять згодом.

Нагадаємо, Літо - сезон отруєнь: у Держпродспоживслужбі пояснили, як уберегти своє здоров'я від неякісних продуктів

Також Знай.uа писав На Прикарпатті випускний закінчився масовим отруєнням: лікарі роблять все можливе

Як раніше повідомляв Знай.uа Тренер відчув недобре: 21 дитина потрапила до лікарні після купання в басейні