Цього року на параді до Дня Незалежності України вперше братиме участь собачий загін. У кінологічному центрі у Львівській області протягом місяця 32-х собак вчитимуть крокувати разом з військовими.

Про це стало відомо з сюжету Факти ICTV.

Зараз же чотирилапі прикордонники активно готуються до святкового параду. Вже з 6 ранку собачий загін марширує на плацу кінологічного центру.

Так, поруч із 33-ма прикордонниками крокуватимуть 32 службових пси, яких кінологи називають своїми колегами.

Для параду обрали найкращих серед військовослужбовців прикордонної служби. Підготовку в центрі розпочали тиждень тому і вже помітно, як формується велика чотиринога команда.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

З псами марширують по 20 хвилин, як на параді, і роблять перерву. Військові з собаками йтимуть не стройовим, а похідним кроком - це полегшить їм роботу.

"Військовослужбовці з ними проводять 24 години на добу. І це як компаньйон, як друг, як брат. Вони хотіли взяти участь самі. Показати, як то кажуть, і себе, і службову собаку",- розповів Валерій Данилевич, начальник Центру кінологічного забезпечення Західного регіонального Управління Держприкордонслужби України.

У Великих Мостах під Львовом тренування триватимуть до кінця липня. А вже на генеральну репетицію військові з собаками вирушать до столиці.

Нагадаємо, раніше Службовий собака розшукав 10-річну дівчинку за годину: зібрався вранці і втік з дому

Як повідомляє портал «Знай.иа» Гострі зубки та мокрі носики на варті українських кордонів: у ДПСУ показали, як дресирують своїх бійців

Також «Знай.иа " писав, що Симпатична чотиринога прикордонниця зачарувала українців: "все треба робити з посмішкою"