Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими, але водночас оригінальними рецептами страв. Цього разу він показав, як правильно приготувати апетитний стейк на грилі.

Відповідний рецепт з'явився у новому пості на особистій сторінці Євгена Клопотенка в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 595 тисяч читачів.

"Он та решітка в духовці - не для того, щоб ви на неї ставили формочки. Вона створена, щоб ви на ній смажили. От як на грилі. Прям голі продукти. І це змінює весь сенс смаку, бо змінюється формат контакту продуктів з теплом. Баааам. Привітайтеся з новим світом. Бест опція - зафігачити стейк.", - пояснив він. Євген Клопотенко

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Обмежено придатним в армії знайшли важку роботу: куди відправлять після мобілізації З травня тариф на електроенергію може зрости на 64%: пільгові тарифи зникнуть Платіжки стануть "золотими": рекордно подорожчає один із комунальних тарифів Гороскоп на квітень-2025 для всіх знаків Зодіаку: тертя Козорогів, витрати Дів та нові зустрічі Овнів просто в день народження
Показати ще
  • стейк рібай - 300-400 г;
  • солодкий перець;

Приготування:

М'ясо і солодкий перець викласти на решітку та смажити на режимі грилю протягом 15 хв при 240 градусах - прожарення буде орієнтовно медіум.

"Круто, якщо у вас добра духовка. Моя духовка рівномірно запікає, а це прям капець як важливо для офігезного стейка. Потім ви просто викладаєте на м'ясо шмат вершкового масла, плюс сіль та перець. Я ще знайшов нову фішку - зелений чай. Пейринг сторіччя. От просто їсте м'ясо і запиваєте його зеленим чаєм. Це якесь свято у роті. Важливо: перед тим, як готувати м'ясо, треба дістати його з холодильника і дати йому 30 хвилин полежати та нагрітися. Цьом.", - написав він. Євген Клопотенко

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Нагадаємо, грушевий торт, який з'їдається за 5 хвилин: нереальний рецепт з найпростіших складників. Рецепт неймовірно смачного грушевого торта

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко приготував такий смачний ягідний кекс, що сам ледь не збожеволів: "Верещу від нього". Євген Клопотенко поділився рецептом ягідного кексу з розмарином

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко з "МастерШеф" приготував локшину, здатну замінити макарони: просто, але в рази смачніше. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати гречану локшину