Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими, але водночас оригінальними рецептами страв. Цього разу він показав, як правильно приготувати апетитний стейк на грилі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідний рецепт з'явився у новому пості на особистій сторінці Євгена Клопотенка в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 595 тисяч читачів.
"Он та решітка в духовці - не для того, щоб ви на неї ставили формочки. Вона створена, щоб ви на ній смажили. От як на грилі. Прям голі продукти. І це змінює весь сенс смаку, бо змінюється формат контакту продуктів з теплом. Баааам. Привітайтеся з новим світом. Бест опція - зафігачити стейк.", - пояснив він.
Інгредієнти:
- стейк рібай - 300-400 г;
- солодкий перець;
Приготування:
М'ясо і солодкий перець викласти на решітку та смажити на режимі грилю протягом 15 хв при 240 градусах - прожарення буде орієнтовно медіум.
"Круто, якщо у вас добра духовка. Моя духовка рівномірно запікає, а це прям капець як важливо для офігезного стейка. Потім ви просто викладаєте на м'ясо шмат вершкового масла, плюс сіль та перець. Я ще знайшов нову фішку - зелений чай. Пейринг сторіччя. От просто їсте м'ясо і запиваєте його зеленим чаєм. Це якесь свято у роті. Важливо: перед тим, як готувати м'ясо, треба дістати його з холодильника і дати йому 30 хвилин полежати та нагрітися. Цьом.", - написав він.
Нагадаємо, грушевий торт, який з'їдається за 5 хвилин: нереальний рецепт з найпростіших складників. Рецепт неймовірно смачного грушевого торта
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко приготував такий смачний ягідний кекс, що сам ледь не збожеволів: "Верещу від нього". Євген Клопотенко поділився рецептом ягідного кексу з розмарином
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко з "МастерШеф" приготував локшину, здатну замінити макарони: просто, але в рази смачніше. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати гречану локшину