У Львові буревій повалив понад п’ять сотень дерев, багато з них мали досить поважний вік. Замість того, щоб пустити всю деревину на дрова, в місті вирішили дати другий шанс частині з них, передає «Суспільне».

Зокрема, деякі дерева перетворять на предмети побуту та скульптурні об’єкти. Загалом через негоду в місті повалило 560 дерев.

У місті вже порізали і прибрали дерева, які становили загрозу для відвідувачів зелених зон.

“Це парк “На Валах”, меморіал Небесної Сотні, в решті парків роботи тривають. До кінця тижня ми плануємо завершити їх, вивезти всю деревину, а також забрати всі гілки”, — зазначає очільник комунального підприємства “Зелений Львів” Володимир Данилюк.

Зазначається, що в парку імені Франка досі не прибрали рештки зламаного трьохсотлітнього дуба, зруйнованого буревієм.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Фото: "Суспільне"
Фото: "Суспільне"

За словами скульптора-реставратора Андрія Федоришина, з дуба планують створити скульптуру.

“З дуба там, де він більш живий, цільний, буде зрізаний такий спеціальний шматок перерізу, теж оброблений, і тут змонтований в цю стелу з певними позначеннями різних історичних подій. Окрім того, в районі цієї стели можна буде подати і коротку історію цього дуба і навіть вигравіювати його зображення”, — впевнений скульптор.

Ту частину дерев, яка придатна для виготовлення меблів та різних дизайнерських виробів, продадуть. Гілки й решта відходів підуть на дрова.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : +40 градусів і бурі.