Якщо ви та ваша родина люблять смакувати кабачками, то літо - саме та пора, коли їх можна заготовити вдосталь, щоб насолоджуватися протягом усього року.

Господині радять готувати на зиму саме лечо — консервована страва, яка готується із кількох різновидів овочів. Для вас ми підібрали два дивовижних і водночас простих рецепти із цього пікантного овоча, які не залишать байдужими нікого.

«Пікантний часничок»

На 6 літрових баночок потрібно:

3кг кабачків

6 цибулин

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

6 болгарських перців

1кг помідорів

Щоб приготувати маринад:

1 літр томату (краще соус)

1ст.л. солі

1,5 склянки цукру

0,5 склянки оцту

1 склянка олії

5-6 зубчиків часнику

Кабачки потрібно почистити та порізати кубиками. Потім присоліть, змішайте і відправте у холодильник на цілу ніч. Вранці із них потрібно злити сік, що утвориться. Далі поріжте цибульку, перець і томати. Готуємо маринад: усе просто треба перемішати і закип’ятити. Щойно доведете до кипіння вкидайте кабачки. Варити це усе треба 10 хвилин, а потім додати цибулю. Ще через 10 хвилин - болгарський перець, так само через 10 хв. – помідори і тушкуйте ще10 хв. Ваше лечо готове. Його потрібно розподілити у попередньо простерилізовані банки, закрутити кришками,а потім перевернути баночки і залишите у теплому місці до повного вистигання.

«Солодкий кабачок»

Інгредієнти:

Томат – 1 кг.

Кабачки – 1,5 кг.

Болгарський перець солодкий 300гр.

Морква — 250 гр.

Ріпчаста цибуля – 200 гр.

Цукор – 2 ст. л.

Сіль – 1 ст. л.

Оцет 9 % — 3 ст. л.

Олія соняшникова – 150 мл

Головний інгредієнт - кабачки – ріжемо як вам подобається. Потім шаткуємо помідори, перець. Моркву можна натерти на тертушку, цибулю порізати. Потім смажимо 40 хвилин кабачок, цибулю і моркву. Додаємо болгарський перець, помідор додаємо сіль, цукор, тушкуємо ще 15 хвилин. І в самому кінці варіння за п’ять хвилин додаємо оцет 9% після чого останній раз даємо закипіти. Після чого , ще гарячим розкладаємо у простерилізовані баночки. Закутуємо товстим рушником, даємо охолонути і ставимо в темне прохолодне місце.

Нагадаємо, Легкий літній салат з курячого філе і журавлини: як наїстися і не набрати вагу

Раніше, Знай.uа писав, Рецепт литовського холодного борщу: якраз для української спеки

Також, Знай.uа повідомляв, Чим можна охолодитися в літню спеку - рецепт домашніх лимонадів з льодом