Для того щоб ваш урожай полуниці був всім на заздрість потрібно доглядати за кущами. Одним з необхідних способів догляду є обрізка листя і вусів полуниці.
Садівники кажуть, що листя полуниці залишаються здоровими тільки протягом двох місяців, після чого з'являються червоні плями, "іржа" та інші нездорові ознаки. Це означає, що лист вже постарів і потребує видалення, щоб на його місці виріс свіжий зелений листочок, передає Телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Полуниця, скріншот із відео
Полуниця, скріншот із відео

Шкоди ягідному кущику обрізанням листя ви не завдасте, так як полуниця розмножується вусами і досить швидко здатна нарощувати свіжу "зелену масу". Також щоб належно доглядати за полуницею і запобігти розмноженню хвороботворних спор і бактерій в грунті, потрібно її обприскувати спеціальними препаратами, поливати розчином марганцівки або засипати деревною золою. Це слід робити в будь-якому випадку - обрізаєте ви полуницю чи ні.
Найпоширеніший варіант - обрізка в середині липня, коли рослина вже не плодоносить. При цьому краще вибрати сухий день, без яскравого сонця і без дощу, запланувавши обрізку на ранок або на вечір. Обрізати листя і вуса полуниці потрібно тонким секатором або гострими ножицями. Якщо ви почнете обривати вуса руками, ви ризикуєте пошкодити саму рослину і її кореневу систему.

Полуниця,  скріншот із відео
Полуниця, скріншот із відео

Не намагайтеся зрізати листочок під самий корінь. На полуничної грядці повинні залишитися кущики зі стеблинками довжиною близько не менше 5 см. можна видалити тільки обм'яклі, нездорові листя або ж повністю зрізати всю полуничну листя.
Прибираючи зайві вуса, залишайте на розмноження вусики зі здоровими розетками, першими за рахунком від куща. Ці розетки прикопайте в землю, щоб вони дали коріння.

Раніше повідомляли, кращі способи підгодівлі перцю і як визначити, чого не вистачає по листю: можна записати.

Як повідомляв Знай.ua , цього ви точно не знали: що означають наклейки на бананах. Багато хто любить поласувати бананами, які можна знайти в будь-якому магазинчику або супермаркеті.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Знай.ua писав, поради експертів: чим підгодовувати квіти, щоб виростити велику клумбу.