Чоловікові довелося погасити 7-річний борг з виплати аліментів, перш ніж продати квартиру.

Про це повідомили на сторінці Міністерства юстиції України в соцмережі Фейсбук.

"Виконавче провадження про стягнення аліментів знаходилося в Дарницькому відділі державної виконавчої служби в місті Києві центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції з грудня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

Так, неплатник був внесений до Єдиного реєстру боржників. А щоб запобігти можливому відчуженню його майна - державний виконавець виніс постанову про арешт майна боржника, оголошення заборони на його відчуження, постанову про арешт коштів боржника.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Відомості про це були зареєстровані у відповідних державних реєстрах.

Тому, коли чоловікові треба було продати свою квартиру, йому довелося заплатити 275 592 гривні боргу по аліментах, 137 796 гривень штрафу і 27 559 гривень виконавчого збору.

Як повідомили в Мін'юсті, минулого тижня органи державної виконавчої служби стягнули 169 900 000 гривень аліментів, з яких 39 900 000 грн проблемної заборгованості.

Всього з початку поточного року стягнули 3,2 мільярда гривень аліментних платежів. З них 645 700 000 гривень стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень:

  • позбавлення права виїзду за межі України;
  • позбавлення права керування транспортними засобами;
  • позбавлення права користування вогнепальною зброєю та права полювання;
  • накладення арешту на майно;
  • залучення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Нагадаємо, раніше Автоматичне списання боргів за ЖКП: українці ризикують залишитися без частини пенсій, зарплат і навіть стипендій

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Мінсоцполітики придумали, як повернути дітей з інтернатів в сім'ї: "Наша велика перемога"

Також «Знай.иа " писав, що Прінудітельно списують гроші з рахунків і нараховують пеню: боржникам по аліментах посилили покарання