У КНП «Львівській міській дитячій клінічній лікарні» створили Центр психічного здоров’я. Щоб забезпечити якісну оцінку інтелекту дітей, придбали стандартизовану методику, яку застосовують у віці від 6 до 16 років WISC-IV (Шкала інтелекту Векслера для дітей — IV).

Про це стало відомо зі слів керівниці Центру, лікаря-психіатра Наталії Железцової, повідомили у прес-службі ЛМР.

Відомо, що WISC-IV (Векслер) – це діагностична методика, яка дозволяє виявити поточний рівень розвитку інтелекту. За півтори години роботи з дитиною та дві години створення наративного звіту можна отримати висновок спеціаліста-діагноста.

Дитина під час гри, фото: pixabay
Дитина під час гри, фото: pixabay

У лікарні стверджують, що у цієї методики є низка переваг, і вона надзвичайно важлива для роботи Центру: за її допомогою можна оцінити здібності та потенціал дитини, виявити набуті нею знання і навички, а це суттєво полегшує роботу психолога з пацієнтом.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Лікарі кажуть, що це не просто визначення балів IQ дитини. Це можливість адекватно оцінити її здібності, пам'ять, навички, сприйняття інформації, та допомогти школам укласти необхідну схему навчання дитини в разі необхідності.

Тест може пройти навіть дитина, яка ще не має навичок читання і письма, чи не може вимовити певні звуки.

День захисту дітей, фото: Unian
День захисту дітей, фото: Unian

Лікарня витратила на методику понад 80 тисяч гривень. Щоб пройти тестування, батькам доведеться заплатити тисячу гривень.

Щомісяця Центр приймає близько двох сотень дітей.

Нагадаємо, що на Прикарпатті випускний закінчився масовим отруєнням: лікарі роблять все можливе

Як повідомляв портал "Знай.uа", Українка народила в авто знайомого просто посеред лісу: вже вп'яте

Також, "Знай.uа" писав, що десятки дітей отруїлися на українському курорті, поліція проводить розслідування