Для активних жителів Львова з'явилися цікаві новини, які можуть послужити прикладом всій Україні. Так, до кінця липня 2021 року в місті можуть підписати меморандум, який повинен врегулювати рух електросамокатів.

Про це заявив начальник міського управління транспорту Орест Олеськів.

Також у місті розглядають рішення, яке може регулювати рух цього виду транспорту. Ані меморандум, ані рішення - поки не прийняли, повідомляє один з українських телеканалів.

Електросамокати, фото: suspilne
Електросамокати, фото: suspilne

Львів'янка Юлія Пукаляк на електросамокаті їздить щодня. Каже, Цей вид транспорту дуже зручний, але все таки потрібно врегулювати його рух у місті.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Їхати самокатом навіть в магазин дуже зручно, набагато швидше, близько 30 хвилин на день економить. Мене особисто дуже зачіпає, коли люди їдуть дуже швидко і вони буквально підрізають інших людей, тобто це самому дуже страшно, і я завжди зменшую швидкість, коли їду по тротуарах або коли є люди поруч", - каже львів'янка Юлія Пукаляк.

У місті обговорюють як врегулювати рух електросамокатів. Для цього створили робочу групу. Перші напрацювання хочуть прописати - швидше за все в меморандумі. Його планують підписати між містом і прокатними сервісами, які працюють у Львові.

"Перший блок - це блок паркування, ми хочемо врегулювати парковки в центральній частині міста. Ми хочемо зробити зони, де здійснюватимуть вивантаження цих самокатів. Їх буде позначено і промарковано. Наступне - це швидкісний режим. Хочемо встановити обмеження 20 кілометрів на годину в місті, і в певних зонах - це пішохідні зони, парки - це 15 кілометрів. І в місцях, де якісна інфраструктура, ми готові зробити 25 кілометрів на годину", - говорить начальник міського управління транспорту Орест Олеськів.

Також, за словами Ореста Олеськіва, планують налагодити роботу з гарячою лінією для швидкого реагування на ситуації та порушення, пов'язані з рухом електросамокатів.

Якщо меморандум підпишуть, на власників приватних самокатів ці правила поширюватимуться.

Раніше повідомляли, нові ПДР і штрафи за їзду на сігвеях і самокатах - у Раді ініціювали "санкції" для власників електротранспорту.

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові виявили "Капітана Америку" на самокаті: полював на "Гідру".

Знай.uа писав, відчайдушний львів'янин прокотився затопленою вулицею на самокаті: замість серфінгу.