На Львівщині мешкає шестирічний хлопчик, якому вдалося встановити рекорд України. Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначається, маленькому Марку Данчевському вдалося досягнути небачених результатів у номінації “Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам’ять по контуру карти”.

Лише за 13 хвилин і 30 секунд хлопчик зумів з пам’яті назвати 196 країн.

“Хлопчик продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн по контурній карті за 13,5 хвилин. При цьому юний ерудит не допустив жодної помилки”, – написала Вєтрова.

Вона розповіла, що любов до географії хлопчику прищепив його дідусь - Роман Кухар, який займає посаду директора Стрийської загальноосвітньої школи №10.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Родина рекордсмена. Скрін, Facebook
Родина рекордсмена. Скрін, Facebook

У кабінеті дідуся малюк розглядав велику карту світу, запам’ятовуючи назви країн. Від дідуся хлопчик дізнавався цікаві історії про ріки, озера, назви гір та морів, міст та країн.

“Марко знає не лише назви і місце розташування всіх без винятку країн світу, а й їх державні прапори, може розповісти багато історій розвитку цих країн”, – зазначає Вєтрова.

«Вітаю Марка і всю сім‘ю, бо підтримка рідних людей - дуже велика сила!!!», - написали під повідомленням вражені українці.

Нагадаємо, в Києві вирішили приготувати найбільшу веганську шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в України - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко приготував легку закуску, яка під силу кожній господині: "Будемо смажити сир"

Знай.ua писав, не олів'є і шуба, а галушки, картопляники і шарпанина: Клопотенко склав гастрономічну карту України.