Львівська родина розповіла, як правильно сортувати сміття, а також чому варто це робити насправді. Почніть зміни з себе.

Як відомо, на сьогоднішній день станція "Зелена коробка" приймає приблизно 50-150 осіб на день, які готові здавати сировину.

Щороку стає все більше усвідомлених людей, які починають сортувати сміття. Вони здають його в спеціальні пункти сортування.

Одна сім'я зі Львова сортує сміття вже більше десяти років, і останні півтора роки почали робити це більш ретельно. Будинки у них є спеціальні ємності для металу, батарейок, паперу та пластику.

Сміття, фото: Єгор Фірсов
Сміття, фото: Єгор Фірсов

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Назар Лозовик каже, що почалося це після однієї з подорожей, коли вони сплавлялися на гірській річці, і на деревах, на висоті 6 метрів валявся целофан, пакети, пляшки і так далі. На березі ситуація така ж.

З того часу, навіть йдучи в ліс за грибами, вони приносили додому різне сміття, щоб сортувати це все. Все що накопичилося вони відвозять в пункти сортування.

Сміття у лісі, скріншот із відео
Сміття у лісі, скріншот із відео

"Також є мотивація показувати приклад дітям. Наші діти зараз вже по-іншому не уявляють. Відзначають і хейт людей, які не сортують сміття будинку, а викидають все в загальний бак. Вони з жахом про це говорять, коли повертаються від кого з гостей" - продовжив чоловік.

Найбільш незручне у всьому цьому-графік роботи станцій, так як в місті є всього два місця, де це можна зробити.

Там можна здати і пляшки, і пробки від пляшок, різну тару, упаковки, папір і електроніку, і так далі. Важливо, щоб сміття при цьому був досить звузимо.

Переробка сміття, скріншот: Youtube
Переробка сміття, скріншот: Youtube

В місяць викидають 10-15 тонн сміття, яке приносять люди.

Зібране сміття переробляється у Львові, після чого він отримує друге життя.

Нагадаємо, раніше Політика управління відходами в Києві загрожує екологічною катастрофою. Понад 13 мільйонів тонн отруйних відходів накопичилося навколо Києва на сміттєвих полігонах, що давно перевантажені і не відповідають нормам безпеки.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Україна потопає у смітті, за "чистоту" доведеться заплатити

Також "Знай.ua" писав, що Українці вимагають побудувати завод з переробки сміття, Екологія під загрозою