Стало відомо про те, що відразу двоє львівських випускників-відмінників претендують на премію в 100 тисяч гривень. Це завдяки хорошим знанням і відмінному результату іспитів.

Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Школярі, кадр з відео
Школярі, кадр з відео

Відразу два абітурієнти з Львівської області претендують на премію в 100 тисяч гривень від парламенту. Ними стали випускники. Львівського фізико-математичного ліцею, і їм вдалося написати ЗНО з чотирьох предметів на понад 790 балів з 800 можливих.

Всі, хто досяг подібного результату, можуть претендувати на цю премію Верховної Ради, розмір якої становить 100 тисяч гривень. Для цього вони зобов'язані продовжити навчатися в одному з навчальних закладів України.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Школярі, скріншот: Youtube
Школярі, скріншот: Youtube

Якщо ж абітурієнт планує покинути територію країни, і вже там почати вчитися, право на отримання премії він відразу втратить.

Нагадаємо, що цю фінансову нагороду отримають 30 учасників ЗНО, які відмінно склали іспити. При цьому, результат хоча б одного предмета повинен становити 200 балів.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

Всього такого результату вдалося досягти 71 жителю Львівської області, і максимальні бали найчастіше вони отримали з англійської, математики та біології.

А по всій Україні, понад 500 учасників склали ЗНО на 200 балів, і тільки одному вдалося отримати такий результат відразу з трьох предметів. Мова про учня фізико-математичного ліцею Київського національного університету Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що українські вузи накрутили ціни на навчання: що пропонують абітурієнтам у 2022 році

Як повідомляв портал "Знай.иа", "все про вступ-2021": абітурієнтам пояснили, як працює алгоритм адресного розміщення

Також, "Знай.иа" писав, що школярка збирається оскаржити результати ЗНО-2021 через неправильне запитання: правильної відповіді немає