Україна кожного року відзначає День батька у третю неділю червня. У Львові вирішили підтримати татусів, які залишилися сам на сам із батьківськими обов'язками.

Зокрема, йдеться про батьків-одинаків; батьків, яких матері дітей залишили без аліментів, та один батько військовослужбовця-загиблого учасника Афганської війни.

Відповідне рішення ухвалила та оприлюднила Львівська міська рада.

Усього матеріальну допомогу мають виплатити 65 місцевих татусів – загальна сума виплати сягне 69 тисяч гривень.

Львівська ратуша, фото: Сергій Якименко
Львівська ратуша, фото: Сергій Якименко

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

У Львові 61 татусь виховує дитину самотужки, і ще троє – чиї колишні дружини ухиляються від виплати аліментів.

Всім їм, крім батька військовослужбовця, виплатять по тисячі гривень. Останньому ж виділили суму в розмірі 5 тисяч гривень.

Усі виплати буде здійснено управлінням соціального захисту в межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львова.

Раніше повідомляли, кому можуть відмовити в субсидії і як вона нараховується: у Мінсоцполітики відповіли на популярні запитання.

Як повідомляв Знай.uа, сезон заробітчан: скільки платять за збір ягід в Україні та Польщі.

Знай.uа писав, допомога на витрати і виплати по лікуванню: українці вимагають додаткові пільги для людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо також, що українцям розповіли, як покарають неплатників аліментів: "Штраф від 20 до 50%". За заборгованості в 3 роки та більше застосовується штраф у розмірі 50% від суми несплачених платежів. Усі ці кошти перераховуються на користь дитини.