Батько херсонської активістки Катерини Гандзюк написав зворушливий пост до Дня народження своєї донечки. Сьогодні їй могло б виповнитися 36 років.
Відповідний пост Віктор Гандзюк розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

"Десь далеко там, у безмежному Всесвіті, Тобі сьогодні тридцять шість. Ти у мене вже зовсім доросла, моя мудра, чарівна, щира, турботлива, весела та іноді по-дитячому трішки наївна дівчинко. Моя мрійнице, моя гордосте, мій найсправжніший Друже... Ти все, що було і є у мене. З Днем народження, Катю", - написав Віктор Гандзюк.

Катерина Гандзюк, Уніан
Катерина Гандзюк, Уніан

Варто нагадати, що 31 липня 2018 року в Херсоні на активістку Катерину Гандзюк вилили літр сірчаної кислоти. На Катерину напали неподалік від під’їзду її будинку. У результаті цього активістка отримала опіки понад 40% тіла й перенесла 11 операцій.
Спочатку поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про замах на вбивство. Після смерті Гандзюк 4 листопада справу перекваліфікували на замовне умисне вбивство. У 2019 році підозру у справі оголосили голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру. Слідство з'ясувало, що він вирішив організувати напад на Гандзюк через особисту неприязнь до неї.

Катерина Гандзюк, 24 канал
Катерина Гандзюк, 24 канал

У червні 2019 року суд ув’язнив п’ятьох виконавців вбивства, які визнали свою провину. У березні 2020 року суд взяв під варту ще одного обвинуваченого в справі щодо загибелі херсонської активістки – експомічника депутата Херсонської ради Олексія Левіна.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, підозрюваному у справі Гандзюк Мангері обрали запобіжний захід

Як повідомляв портал Знай.ua, розслідування у справі Гандзюк підійшло до кінця, - прокурор

Також Знай.ua писав, батько вбитої Гандзюк жорстко звернувся до Зеленського через Венедиктову