У Львові кардіохірурги Львівської обласної клінічної лікарні вперше самостійно зробила пересадку серця. А судинні хірурги – нирки.
Про це повідомляється на сторінці Львівської обласної клінічної лікарні у соціальній мережі Facebook.
Донором для пересадки серця та нирок став пацієнт, якому медики констатували смерть мозку. Родина з розумінням поставилася до вилучення органів і погодилася на донорство. Після цього єдина державна інформаційна система трансплантації обрала реципієнтів, які перебували на листі очікування в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

“Їх було доставлено до нашого медзакладу на трансплантацію серця та нирки. Другу нирку після вилучення та спеціальної підготовки було віддано команді ЛШМД”, – йдеться у дописі Львівської обласної клінічної лікарні.

Наразі про стан пацієнтів після пересадки серця та нирки нічого не відомо, про це повідомлять згодом.

Нагадаємо, раніше риб'ячий жир для здоров'я: чому варто щодня приймати капсулу для серця, нервів і зору

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай" лікарі розповіли, який продукт надійно захистить серце і судини-аналогів просто немає. Оливковое масло является одним из самых полезных продуктов для сердечно-сосудистой системы.

Також "Знай" писав, що доктор Комаровський пояснив, що може привести до оніміння рук: "Радянський діагноз". Доктор Комаровский ответил на вопрос о том, как остеохондроз влияет на организм человека.