У Львівській області місцеві жителі під час прогулянки в лісі натрапили на контейнер з написом "Обережно! Радіоактивно!".
Про це повідомляє Телеграм-канал Perepichka News.
Так, стало відомо, що на Львівщині в лісі місцеві жителі натрапили на контейнер з невідомою речовиною. На цьому металевому контейнері був напис "Обережно! Радіоактивно!".

Ліс, скріншот із відео
Ліс, скріншот із відео

Незважаючи на напис місцеві жителі вирішили забрати цей контейнер собі додому. Як виявилося всередині виявився цезій-137. Тепер місцева влада вирішує, як утилізувати небезпечний контейнер.

" На шару і радіація солодка. Всередині виявився цезій-137, радіаційний фон якого склав 6,7 мікрозіверт. Тепер влада вирішує, як його утилізувати. Коли зберігся перед походом в ліс",- сказано в повідомленні Телеграм-каналу Perepichka News.

Нагадаємо, що українці йшли на паради, поки в Чорнобилі вирував ядерний кошмар: архівні кадри 35 років тому. 35 років тому, 26 квітня, сталася одна з найсерйозніших техногенних катастроф за всю історію людства.

Як повідомляв портал Знай.uа , ліквідатори вибуху на ЧАЕС зізналися, чим обернулася битва з радіацією:"серед нас здорових немає". Одним з таких людей став пожежний Петро Шаврей.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Знай.uа писав, що дружина Чорнобильського ліквідатора Ігнатенко розповіла про пережите після смерті чоловіка, дитину відразу забрали".