Вже у на повну стартував сезон ягід. Тому варто задуматися про приготування джемів на зиму. Пропонуємо вам приготувати неймовірно смачний і ароматний густий джем з вишні.

Цей джем має ніжну, однорідну, але в той же час щільну консистенцію. Його легко намазувати на тости або ж булочки. Тому цей джем стане вашими улюбленими смаколиком в холодну пору року, передає "iamcook".

Джем з вишні, фото "iamcook"
Джем з вишні, фото "iamcook"

Інгредієнт

Вишня (без кісточок) - 1 кг

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Цукор - 750 г

Вода - 100 мл

Желатин швидкорозчинний - 25 г

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати продукти. Вишню, перебираємо, миємо і видаляємо кісточки. У каструлю, в якій будемо готувати джем, засипаємо вишню без кісточок і подрібнюємо блендером. Розміщуємо каструлю на плиту і на помірному вогні доводимо до закипання.

Додаємо цукор, розмішуємо, зменшуємо вогонь і доводимо до кипіння. Потім варимо 15-20 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, не забуваючи знімати піну.

У сік, що залишився після видалення кісточок з вишні, вливаємо воду, доводимо до обсягу 100 мл. можна використовувати воду без додавання соку. Всипаємо швидкорозчинний желатин, підігріваємо при постійному помішуванні до повного розчинення желатину.

Знімаємо каструлю з плити, вливаємо розчинений желатин і добре розмішуємо. Гарячий джем розливаємо по заздалегідь простерилізованим банкам і закриваємо стерильними кришками. Баночки з джемом перевертаємо догори дном хвилин на 10, потім повертаємо у вихідне положення. Коли охолонуть можна прибрати в підвал.

Ароматний джем готовий, смачного!

Нагадаємо, консервуємо полуницю в сиропі цілими ягідками: простий і смачний рецепт

Як повідомляв "Знай.uа" , пухленькі вареники з вишнями на кефірі: ароматний десерт з сезонних ягід

"Знай.uа" писав, як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди