Національний банк України випустить монету на честь Героя України оперного співака та бійця АТО Василя Сліпака.
Про це повідомляє НБУ.
Так, стало відомо, що НБУ випускає пам’ятну монету присвячена Герою України, кавалеру орденів “Золота Зірка”, “За мужність” І ступеня, лицарю свободи, волонтеру, учаснику бойових дій на сході України, воїну-добровольцю з позивним “Міф” – Василю Ярославовичу Сліпаку.

Василь Сліпак - фото wz.lviv.ua
Василь Сліпак - фото wz.lviv.ua

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, праворуч від якого напис Україна, а у центрі на дзеркальному тлі – портрет Василя Сліпака, праворуч від якого: нотний рядок, номінал монети – 2, графічний символ гривні, рік карбування монети – 2021 і логотип Банкнотно-монетного двору НБУ; ліворуч написи Василь Сліпак "Міф".

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено соловейка на стволі автомата, стилізовані гілки дерев. Ці монети введуть в обіг 21 червня. Її випустять тиражем у 35 000 штук. Монету вже можна замовити онлайн.

Монета на честь Героя України Василя Сліпака
Монета на честь Героя України Василя Сліпака

Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, один з лідерів української громади Франції, член Об’єднання українців Франції, який, відклавши свої концерти на світових оперних сценах, із 2015 року боронив Українську державу від російського агресора. Він загинув на 41-му році життя 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу смт Луганське.

Нагадаємо, бравий красень залишив будинок заради боротьби за Україну на передовій: "Ковбасимо" ворога".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, танкіст з душею музиканта підняв дух побратимів на Донбасі: "У бій за Україну".

Також портал Знай.uа писав про потужну історію українського захисника, яка доводить прислів'я про солдата і генерала: "Іди гідно..."