В Україні створили екологічні пакети з крохмалю, які розкладаються всього за 90 днів.
Про це повідомляє most-dnepr.info.
Так, стало відомо, що дніпровський завод "Новіс" розробив і сертифікував пакети з кукурудзяного крохмалю, які розкладаються за 90 днів. Нова розробка на 100% біорозкладана і компостується у домашніх умовах.

"Зазвичай складаючи залишки їжі у поліетиленовий пакет, не замислюємося, що консервуємо їх на століття. Наші ж пакети розпадаються на біологічні речовини і можуть використовуватися як добрива", - розповідає екологічний експерт, директор заводу "Новіс" Андрій Береза.

Андрій Береза, фото most-dnepr.info
Андрій Береза, фото most-dnepr.info

Екологічний експерт зазначив, що після того, як вони відвідали виставку у Дюссельдорфі, то поставили за мету випустити пакет на основі кукурудзяного або картопляного крохмалю з основним критерієм – щоб розкладався у звичайних умовах приватного домогосподарства. У 2019 році вони виготовили перші пакети з кукурудзяного крохмалю і вже пройшли сертифікацію за стандартом "OK compost HOME". При цьому Дніпровський завод "Новіс" почав першим в Україні виробляти пакети за цим стандартом.

На даний момент крохмальні пакети тестують кілька торгових мереж. Новий еко-продукт можна замовити на сайті виробника.

Нагадаємо, про прості правила для успішної посадки дерева: як не нашкодити рослині і залишитися задоволеним

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, на Прикарпатті зібрали тонни "невидимого" сміття: у цих мішках - наш менталітет.

Також Знай.uа писав, що Грета Тунберг засуджує Джо Байдена за ігнорування "науки" про зміну клімату