На Львівщині комунальники вирішили у незвичний спосіб боротися з неплатниками за воду. Вони вивісили адреси боржників на білбордах.

Про це повідомляє "Свідок".
Жителька Стрию Вікторія має 6 тисяч гривень боргу за воду перед Стрийводоканалом. Це для міста порівняно невелика сума, проте на білборді саме її адреса очолює список боржників. Жінка це побачили випадково у соціальній мережі.

"Яку місію несе? Яке навантаження інформаційне має перенести цей білборд? Ви розумієте? Оце мене цікавить", - каже жінка.

Білборди, скріншот із відео
Білборди, скріншот із відео

Подібні білборди з'явилися на вулицях Стрия кілька днів тому, на них місцеві жителі побачили списки адрес, а напроти кожного сума боргу. Ця неоднозначна ініціатива належить міськраді та місцевому водоканалу.
Зараз у місті є 4 таких білборди. Коштували вони Водоканалу 18 тисяч гривень, на кожному з таких плакатів по 20 адрес боржників. При цьому найбільший борг сягає 53 тисячі гривень.

"Борги населення перед нашим Водоканалом становлять 8.8 мільйона гривень. Це надзвичайно велика сума, тому водоканал бореться усіма можливими законними способами", - зазначив Михайло Журавчик, заступник стрийського міського голови.

При цьому юрист Дмитро Швець вважає такі дії водоканалу незаконним, адже вони не мали права оприлюднювати адреси та суму боргу кожного з громадян.

"Відомості про адресу проживання особи або про її майнові відносини з іншими особами є такими, що дозволяють ідентифікувати особу та відносяться до персональних даних. Поширення такої інформації без згоди суб'єкта персональних даних несе адміністративну або кримінальну відповідальність", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще
При цьому чиновники зазначають, що вони не вважають це персональними даними й перед тим, як встановити білборди вони консультувалися зі своїми адвокатами. При цьому деякі містяни мають намір йти до суду.