За роки незалежності аварії забрали на той світ майже 200 000 осіб, один мільйон українців в автотрощах травмувалися, деякі – аж до каліцтва на все своє життя.
Правоохоронці переконані, що покращити цю статистику зможе автоматична фіксація порушень ПДР. На дорогах Львівщини запускають ще 19 камер автоматичної фіксації порушень. Загалом працюватиме 21 стаціонарний комплекс. Тож, так звані "листи щастя" посипляться на автомобілістів, які полюбляють проїхатися "з вітерцем" вже зовсім скоро, про це розповіли у програмі "Стінка на стінку".

відеокамера на дорозі, фото: avtoblog
відеокамера на дорозі, фото: avtoblog

"Знаючи наших водіїв, то нам треба працювати й з TruCAM, і ставити комплекси. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом запрацюють так звані "фантомні автомобілі", в яких так само буде встановлене обладнання по фіксації швидкісного режиму. Тому будемо намагатися всіма способами зменшити ту кількість ДТП як на дорогах Львова та Львівщини, так і по Україні", - зазначив Роман Пелипенко начальник Патрульної поліції Львівщини.

Зазначимо, що ваше порушення буде фіксувати одна із камер – ці дані опрацьовує штучний інтелект і формує постанову. Але її перевіряє живий інспектор і засвідчує все це електронним підписом. Далі його друкують на поліграф-комбінаті, надсилають поштою на адресу, за якою ви зареєстровані.

"Ми не можемо повністю виключити людський фактор з будь-якого процесу. Це нереально. Що таке комп’ютер? Це одинички і нулики, правильно? Ну, десь щось не так склалося… Я бачив особисто… Для чого є інспектори? Інспектор дивиться фотографію, формується постанова, і в постанові зазначений ДНЗ – умовно, «дві літери, 2535, дві літери». Техніка помиляється. Під це підтягується одразу власник певного автомобіля. Інспектор бачить на фотографії а) що це не цей автомобіль, б) що державні номерні знаки не співпадають. І він виправляє це", - підсумував він.

Тепер, якщо автоматична фіксація "зловить" водія на порушенні правил дорожнього руху, то на нього може чекати мінімальний штраф – 340, це перевищення швидкості від 20 до 50 кілометрів на годину. Понад 50 кілометрів на годину – це штраф 1700 гривень. При цьому на 50% буде менше, якщо сплачуєш штраф до десяти днів.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що харківський водій тролейбуса довів пасажирів до білого розжарення: "Почув звук запальнички"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у маршрутці п'яний чоловік накинувся з кулаками на жінку з дитиною через місце: "Невиховані!"

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові з'явилася парковка для "оленів": "Завжди зайнято"