На Львівщині місцеві жителі помітили рідкісних пташок, які якраз вигодовують пташенят.
Про це повідомив Ярослав Швець на своїй сторінці в Facebook.
Так, стало відомо, Мостищині у селі Хлиплі оселилися яскраві пташки бджолоїдки. Вони гніздяться в довгих горизонтальних нірках.

Фото Ярослава Швеця
Фото Ярослава Швеця

"Біля дороги в крутому високому березі, де люди копають глину, вони гніздяться в довгих горизонтальних нірках довжиною до півтора метра. На льоту ловлять і поїдають різноманітних літаючих комах, метеликів, цикад, хрущів, а також джмелів, ос і бджіл", - зазначив місцевий житель.

Ще одну колонію бджолоїдок помітили на Перкопах. Зараз вони якраз виводять і вигодовують пташенят, тому варто утриматися від копання глини, щоб не руйнувати гнізда.

Фото Ярослава Швеця
Фото Ярослава Швеця

Для довідки:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Щурка золотиста звичайна, або європейська щурка-птах родини бджолоїдкових. Має дуже яскраве забарвлення. Бджолоїдкам властивий милозвучний і характерний спів. Пташки гніздяться, як правило, колоніями, що налічують від декількох до десятків або навіть сотень пар.

Нагадаємо, чим удобрювати полуницю, щоб не зібрати урожай "гнилі" - поради експертів.

Як повідомляв портал Знай.uа, чотири способи прищепити черешню.

Також Знай.uа писав, у чому цінність щавлю, скільки він коштує на і кому його їсти не варто.