Нещодавня трагедія, яка сталася на Львівщині під час шкільної екскурсії на водоспад, де загинув 12-річний хлопчик, сколихнула всю Україну. Тож журналісти вирішили з'ясувати хто має відповідати за проведення шкільних екскурсій для дітей.
Про це розповіла начальниця управління освіти Львова Зоряна Довганик, передає портал " Тvoemisto.tv".
Так, стало відомо, що під час шкільних екскурсій на кожних 25 дітей має бути один керівник та заступник керівника. На кожні наступні 10 учасників – один додатковий заступник.
При цьому керівник закладу освіти має провести інструктаж із дорослими особами, які супроводжуватимуть дітей у подорожі чи екскурсії, а ті вже безпосередньо мають проводити зустрічі із батьками та інструктаж для учасників подорожі.

Школярі, фото: скріншот з відео
Школярі, фото: скріншот з відео

За словами Зоряни Довганик, якщо учні їдуть цілим класом, тоді є правила, яких також повинен дотримуватися керівник. Це стосується відповідної кількості дітей, яка повинна бути у групі під час екскурсії, стан здоров’я та вік дітей, а також вік та кількість супроводжуючих осіб.
При цьому страхування учнів, які їдуть на кількагодинну екскурсію, не обов’язкове. Але якщо поїздки організовує фірма, то воно потрібне. На екскурсії 2 червня на водоспад у Кам’янці кількість дітей сягала понад 40. З дітьми були 3 вчителів та 2 батьків.

"Це була навчальна екскурсія. Якщо б все організовувала фірма, туди б мало вже входити страхування. Якщо діти їдуть на 24-годинну екскурсію, обов’язкового страхування не має", – додала освітянка.

Після трагедії, яка сталася під час шкільної екскурсії, яка сталася 2 червня, у результаті якої загинув 12-річний школяр, у Львові створили спеціальну розслідувальну комісію. Вона розслідуватиме справу загибелі учня львівської школи №82.

"Зараз ця комісія працює у школі. Також відомо, що справу вивчають правоохоронні органи", – каже Зоряна Довганик.

Школа, фото: Pixabay
Школа, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Заборонити виїзди учнів цілими класами на екскурсії та поїздки управління освіти не має права. Уся відповідальність за їх організацію лежить на керівнику навчального закладу. Зокрема, він має видати наказ та призначити відповідальних осіб.

Водночас, як пояснили у поліції Львівської області, слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього.

Нагадаємо, що журналістка розповіла про всі принади навчання у фінській школі: "Практично нічого не роблять"

Як повідомляв портал "Знай.uа", ЗНО-2021: у деяких областях школярі не зможуть потрапити на іспит

Також, "Знай.uа" писав, скорочення літніх канікул в Україні: коли і скільки діти відпрацьовуватимуть скасовані іспити та пропущені уроки