Ув'язнений у Росії Валентин Вигівський, якого обвинувачують у "шпигунстві" розповів про умови у російських тюрмах та колоніях.
Про це повідомляє "Радіо Свобода".
Так, Валентин Вигівський, який був засуджений у 2015 році до 11 років суворого режиму за обвинуваченням у "шпигунстві", розповів про утримання у російських тюрмах.

"Я вже майже п’ять років сиджу в бетонному підвалі! Зазвичай ув’язнений сидить в ПКТ (приміщення критої тюрми, – ред.) не більше ніж півроку, а я – п’ять років! Кожен раз мені продовжують покарання за всілякі уявні порушення. Наприклад, після прогулянки пропонують віник і лопату, щоб "прибрати". А коли я відмовляюся, тому що я поклявся, що палець об палець не вдарю в цій країні, мені пишуть нове порушення! І я знову сиджу в кам’яному мішку!"- ​розповів Вигівський.

Валентин Вигівський, фото: "Радіо свобода"
Валентин Вигівський, фото: "Радіо свобода"

Вигівський розповів, що у російській тюрмі не має права навіть поговорити по телефону, тому вже довго не чує рідних голосів.

"Я думаю, це негласна вказівка ФСБ – тримати мене в одиночці подалі від інших ув’язнених, замкнути від усього світу, щоб я швидше з глузду з’їхав!", - переконаний він.

При цьому чоловік також нагадав, що зізнання у справі у нього вирвали за допомогою катувань. На суді українець від них відмовився.

"Мене били кілька днів на Луб'янці, а потім почалося щось взагалі неймовірне. Вивезли в ліс, поставили на коліна, наділи мішок на голову і почали стріляти, як би імітуючи розстріл… Я змушений був підписати зізнання. Тоді я ще своїм життям дорожив, сподівався, що мене звільнять", – зазначив Вигівський.

Нещодавно ув’язнений у Росії українець Валентин Вигівській заявив, що планує оголосити голодування з 10 червня. Це його протест на постійні порушення умов утримання в колонії, а також вимога звільнення всіх українських політв'язнів в російських в'язницях.

Нагадаємо, помер відомий політв'язень, якого боявся Путін. Пішов із життя відомий вчений який провів понад рік у СІЗО

Як повідомляв портал "Знай.ua", Наталія Поклонська охомутала путінського айкідошника Стівена Сігала: "Який величезний...". Цього разу Наталія Поклонська взялася за "стару гвардію", кримчани без води - почекають

Також "Знай.ua" писав, ймовірна донька Путіна створила бренд одягу: фото з першого показу Луїзи Розової. Відбувся перший показ бренду одягу Луїзи