5 років тому на Грибовицькому сміттєзвалищі була пожежа. Через зсув сміття загинули 4 людини. Після цього роботу звалища зупинили, а сміття зі Львова почали вивозити на інші полігони області та України. Зараз же тут триває технічна рекультивація.
Мета цих робіт – повністю законсервувати сміттєзвалище, щоби нічого не витікало та не випаровувалось назовні. Про це повідомляє "Суспільне".
Роботи по технічній рекультивації сміттєзвалища виконує турецька компанія. Вартість технічного етапу становить понад 17 мільйонів євро.

Грибовицьке сміттєзвалище, фото "Суспільне"
Грибовицьке сміттєзвалище, фото "Суспільне"

"На цьому етапі проводиться зміна куполу полігону. Для цього ми організували екскаваторні роботи. Вони почалися ще у жовтні минулого року. Також ми укріплюємо схили, щоб зробити їх стійкішими, для того, щоб не було обвалів як раніше", — каже представник підрядної організації Ахмет Ялчін Язіці.

Після цього сміття покриють захисним шаром ґрунту, геотекстилю та щебеню. Також встановлять труби для відведення газу, який там утворюється. Останнім етапом технічної рекультивації буде накриття полігону мембраною. Лише після цього можуть розпочати другий етап – біологічну рекультивацію.

За словами директора комунального підприємства “Зелене місто” Святослава Євтушенка біологічну реконструкцію на Грибовицькому полігоні мають завершити до 2025 року.

Нагадаємо, про прості правила для успішної посадки дерева: як не нашкодити рослині і залишитися задоволеним

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, на Прикарпатті зібрали тонни "невидимого" сміття: у цих мішках - наш менталітет.

Також Знай.uа писав, що Грета Тунберг засуджує Джо Байдена за ігнорування "науки" про зміну клімату