Незабаром стартує сезон ягід. У цей період варто потурбуватися не тільки про те, як поласувати смачненьким, а й про запаси на зиму. Адже в холодні зимові вечори вам та вашій родині буде тільки в радість випити ароматного чаю з варенням.
Зазвичай приготування варення забирає чимало часу, проте пропонуємо вам перевірений та дуже смачний рецепт, який не забере у вас багато часу, передає Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Ягоди (малина, смородина, полуниця, вишня)- 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Лимонний сік — 4 ст. ложки (до вишні додавати не потрібно)

Спосіб приготування:

Малинове варення, скріншот: YouTube
Малинове варення, скріншот: YouTube

Для початку стиглі ягоди переберіть і промийте, у вишень видалити кісточки. Засипте цукром і залишіть на ніч у холодильнику. Вранці каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Після закипання додайте лимонний сік і варіть ще 5 хвилин.

Розлийте варення гарячим в стерилізовані банки і закрийте. Закриті банки з варенням переверніть верх дном і укутайте на кілька годин до охолодження.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Смачного!

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша - як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал Знай.ua ситний турецький суп з червоної сочевиці-страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.ua писав, картопляні биточки, як в дитинстві-швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться моментально