На Закарпатті розквітла унікальна Долина нарцисів. Цьогоріч через холодну весну цвітіння затрималося на три тижні.
На цвітіння нарцисів вже з'їхалося чимало туристів та місцевих жителів. Всі хочуть прогулятися вздовж квітів чи сфотографуватися з ними. Проте милуватися квітами можна лише з оглядових майданчиків, передає "Свідок".

Розквітла Долина нарцисів, скріншот із відео
Розквітла Долина нарцисів, скріншот із відео

"Є такі люди, які не розуміють, що не можна туди. А дуже жаль, превеликий жаль", - каже Василь Йосипчук, інспектор чорногірського природодослідного відділення.

Також долину нарцисів охороняють і карпатські буйволи. Тут вони мають поїдати зайву рослинність, аби дати нарцису рости та розповсюджуватися на більшій території. Саме так робили здавна, а нещодавно відродили знову цю традицію.

Розквітла Долина нарцисів, скріншот із відео
Розквітла Долина нарцисів, скріншот із відео

Цьогоріч цвітіння нарцисів розпочалося із запізненням у два три тижні. Його ранньому цвітінню зашкодила холодна весна. При цьому біологи переживали, що рослини могли знищити цьогорічні масштабні пожежі, однак все минулося і нарцис дав перший цвіт.

Нагадаємо, раніше у Харкові "прокинулися" проліски й тішать красою місцевих жителів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє портал Знай "найстаріший" львів'янин "відсвяткував 150-річчя -" живий пам'ятник!"

Також "Знай" писав, що на Закарпатті "вибухнув" японець, очевидці не вірять очам: "це вперше".