На рахунку сержанта-інструктора школи морського піхотинця Навчального центру ВМС ЗС України Ольги Осипенко – безліч врятованих життів. Про те, як вона стала інструктором з тактичної медицини, розповіли у виданні armyinform.

Як зазначається, жінка за 24 роки служби вилікувала та навчила багатьох військових.

Вона народилася у місті Вознесенськ, батьки – також військовослужбовці. Закінчивши навчання у школі, вона вступила до Первомайського медичного училища на факультет «Лікувальної справи».

У 1995 році Ольга стала фельдшером швидкої допомоги. Однак із часом зрозуміла, що хоче бути військовим медиком. Батьків таке рішення доньки не здивувало.

Фото: armyinform
Фото: armyinform

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Фото: armyinform
Фото: armyinform

Фото: armyinform
Фото: armyinform

«Вони мене підтримали, бо розуміли, що зростаючи у військовому містечку, у тій атмосфері важко було уявити інший шлях, до того ж мати теж була військовим фельдшером», - зізнається вона, додаючи, що батько одразу її попередив – не варто розраховувати, що тепер у неї буде вільний час.

У 1997 році вона почала служити в армії. Вийшовши заміж, переїхала із чоловіком до Миколаєва.

У 2014 році їй довелося практично «з нуля» разом із колегами у Миколаєві створювати Навчальний центр для військових медиків.

«З війною прийшло розуміння того, що наших військових потрібно навчати медицини, хоча б основам, адже від вміння швидко надати правильну домедичну допомогу собі чи товаришу залежатимуть їхні життя», – наголошує Ольга.

Вона серйозно ставиться до своїх учнів, прискіпливо перевіряючи їхні знання та навички, адже одного дня від цього може залежати чиєсь життя.

Нагадаємо, аварійна лікарня впала на очах у ошелешених українців – втекли з-під крапельниць в одних капцях.

Як повідомляв портал Знай.uа, скотч і картон проти розвалених стін: в українській лікарні показали "диво" будівельних технологій.

Також портал Знай.uа писав, що українська лікарня показала стан медицини: беруть аналізи серед цвілі і гнилі.