Студент "Львівської політехніки" Іван Волошин опублікував на офіційному сайті вишу в рубриці "Новини університету" докладний звіт про нелегальне проникнення в чорнобильську зону відчуження. Це спричинило справжній скандал.

Про це повідомляє "Сьогодні"

Новина про те, що доповідь студента про нелегальне проникнення у Чорнобильську зону була опублікована на офіційному сайті вишу, розбурхала вчених. Так, науковці Державного науково-технічного центру з питань ядерної та радіаційної безпеки висловили своє обурення. Адже нелегали в зоні ЧАЕС – це порушення закону. Але ще примітніше те, що подібні тексти можуть розмішувати на сайті вишу.

Фото: "Львівської політехніки"
Фото: "Львівської політехніки"

"Прикре непорозуміння чи "Львівська політехніка" пропагує несанкціоноване відвідування чорнобильської зони відчуження? На офіційному сайті національного університету опубліковано матеріал "Щоденник сталкерів": історія студента Інституту механічної інженерії і транспорту", в якому Іван Волошин, студент Інституту інженерної механіки, розповідає про свою нелегальну подорож в чорнобильську зону відчуження", - сказано в повідомленні Державного науково-технічного центру з питань ядерної та радіаційної безпеки

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після того, як ця ситуація отримала розголос, про це дізналися у поліції. За даними правоохоронців, згідно з законодавством, нелегальне проникнення в зону відчуження карається законом – за це передбачено штраф близько 300 грн.

Фото: "Львівської політехніки"
Фото: "Львівської політехніки"

"Вони пропагують сталкерство. Розшукати цього студента не є проблемою. Я вже дав розпорядження провести за даним фактом перевірку", – сказав керівник чорнобильської поліції Ян Обжелянський.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні ожили дороги-новенький асфальт до самої ЧАЕС

Як повідомляв "Знай.ua", помер Анатолій Дятлов з "Чорнобиля" HBO: акторові було 55 років

Знай.ua писав, колишній екскурсовод з позивним "Сталкер" став на захист України: "Моя любов - моя гвинтівка"